Ädelostcheesecaken kan göras antingen i en större springform eller mindre. Jag gör ofta halv sats som räcker till två små springformar på cirka 10 centimeter. Du kan också variera formen, runda, kvadratiska eller varför inte i små tårtbitar.
Det här receptet på ädelostcheesecake med pepparkaksbotten kommer från Coop. Personligen är jag inte så förtjust i ädelost, men alla andra i min närhet tycks uppskatta kombinationen ädelost och pepparkaka. Du kan med fördel förbereda cheesecaken dagen innan. Jag väljer ofta att göra små portionsbitar men du kan självklart välj att göra en stor cheesecake.
Portioner |
10 |
|
|
|
Det här receptet på ädelostcheesecake med pepparkaksbotten kommer från Coop. Personligen är jag inte så förtjust i ädelost, men alla andra i min närhet tycks uppskatta kombinationen ädelost och pepparkaka. Du kan med fördel förbereda cheesecaken dagen innan. Jag väljer ofta att göra små portionsbitar men du kan självklart välj att göra en stor cheesecake.
|
Ingredienser
- 2st gelantinblad
- 75g smör eller margarin
- 150g pepparkakor
- 300g ädelost
- 2dl creme fraiche
- 1dl pumpafrön
- 0,5tsk kanel
Portioner:
Instruktioner
- Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
- Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda.
- Fördela mixen i en stor springform (22cm) eller flera små.
- Mixa ost och creme fraiche.
- Krama vattnet ur gelantinet och smält det i en kastrull på svag värme.
- Rör ner gelantinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
- Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.
- Rosta pumpakärnorna och strö över på cheesecaken. Toppa med malen kanel.
Drivs avWP Ultimate Recipe