Lisas recept

Mat och bak

Ädelostcheesecake på pepparkaksbotten

| Inga kommentarer

ÄdelostcheesecakeÄdelostcheesecaken kan göras antingen i en större springform eller mindre. Jag gör ofta halv sats som räcker till två små springformar på cirka 10 centimeter. Du kan också variera formen, runda, kvadratiska eller varför inte i små tårtbitar.

Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet på ädelostcheesecake med pepparkaksbotten kommer från Coop. Personligen är jag inte så förtjust i ädelost, men alla andra i min närhet tycks uppskatta kombinationen ädelost och pepparkaka. Du kan med fördel förbereda cheesecaken dagen innan. Jag väljer ofta att göra små portionsbitar men du kan självklart välj att göra en stor cheesecake.
Portioner
10
Portioner
10
Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet på ädelostcheesecake med pepparkaksbotten kommer från Coop. Personligen är jag inte så förtjust i ädelost, men alla andra i min närhet tycks uppskatta kombinationen ädelost och pepparkaka. Du kan med fördel förbereda cheesecaken dagen innan. Jag väljer ofta att göra små portionsbitar men du kan självklart välj att göra en stor cheesecake.
Portioner
10
Portioner
10
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Smält smör, mixa pepparkakor i matberedare och blanda.
  3. Fördela mixen i en stor springform (22cm) eller flera små.
  4. Mixa ost och creme fraiche.
  5. Krama vattnet ur gelantinet och smält det i en kastrull på svag värme.
  6. Rör ner gelantinet i ostmixen och fördela på pepparkaksbotten.
  7. Ställ i kylen i minst 2 timmar för att stelna.
  8. Rosta pumpakärnorna och strö över på cheesecaken. Toppa med malen kanel.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.