 
    
        Saffranspannacotta har kommit att bli en stående favorit till jul. Det här receptet kommer ursprungligen från ICA. Pannacottan är ganska mäktig så jag brukar göra den i mindre portionsglas och göra ytterligare någon efterrätt. Receptet är för 4 personer men jag brukar få ut 8-10 portioner när jag gör dem i mindre portionsglas. Du kan med fördel förbereda pannacottan dagen innan.    
                | Portioner | 
| 4 | 
| 
 |  | 
|   | 
        Saffranspannacotta har kommit att bli en stående favorit till jul. Det här receptet kommer ursprungligen från ICA. Pannacottan är ganska mäktig så jag brukar göra den i mindre portionsglas och göra ytterligare någon efterrätt. Receptet är för 4 personer men jag brukar få ut 8-10 portioner när jag gör dem i mindre portionsglas. Du kan med fördel förbereda pannacottan dagen innan.     
 
 | 
        Ingredienser    
                - 2st gelantinblad
- 5dl vispgrädde
- 0,5g saffran1 paket
- 0,5dl strösocker
- 1tsk vaniljsocker
        
    Portioner: 
    
                
        Instruktioner    
                - Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter.
- Koka upp vispgrädde, saffran och socker i en kastrull.
- Krama ur vattnet ur gelantinbladen och lös upp dem i gräddblandningen. Låt svalna och tillsätt vaniljsockeret.
- Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera eventuellt med bär. Jag brukar använda hallon. 
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		

