Lisas recept

Mat och bak

Saffranspannacotta

| Inga kommentarer

IMG_6451

Saffranspannacotta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Saffranspannacotta har kommit att bli en stående favorit till jul. Det här receptet kommer ursprungligen från ICA. Pannacottan är ganska mäktig så jag brukar göra den i mindre portionsglas och göra ytterligare någon efterrätt. Receptet är för 4 personer men jag brukar få ut 8-10 portioner när jag gör dem i mindre portionsglas. Du kan med fördel förbereda pannacottan dagen innan.
Portioner
4
Portioner
4
Saffranspannacotta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Saffranspannacotta har kommit att bli en stående favorit till jul. Det här receptet kommer ursprungligen från ICA. Pannacottan är ganska mäktig så jag brukar göra den i mindre portionsglas och göra ytterligare någon efterrätt. Receptet är för 4 personer men jag brukar få ut 8-10 portioner när jag gör dem i mindre portionsglas. Du kan med fördel förbereda pannacottan dagen innan.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Låt gelatinet ligga i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Koka upp vispgrädde, saffran och socker i en kastrull.
  3. Krama ur vattnet ur gelantinbladen och lös upp dem i gräddblandningen. Låt svalna och tillsätt vaniljsockeret.
  4. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera eventuellt med bär. Jag brukar använda hallon.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.