Lisas recept

Mat och bak

Bagel från Lekue

| Inga kommentarer

Det här receptet följde med bagel-formarna jag köpte från Lekue. Jag tycker receptet är alldeles för sött och saknar salt men väljer att lägga ut det som det är eftersom smaken är olika.

Bagel från Lekue
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6stycken
Portioner
6stycken
Bagel från Lekue
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6stycken
Portioner
6stycken
Ingredienser
Dekoration
  • 1st ägg
  • frönexempelvis: vallmofrö, sesamfrö, linfrö
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Blanda vatten jäst och 2g strösocker. Låt stå.
  2. Blanda ihop salt, smör, socker och mjöl. Häll i degvätskan och blanda i en degblandare eller för hand.
  3. Jäs degen övertäckt i 40 minuter.
  4. Dela degen i sex lika stora delar. Cirka 70g styck.
  5. Rulla till runda bollar. Gör ett hål i mitten och snurra bageln runt fingret för att få till ett större hål.
  6. Låt bageln jäsa i 20 minuter.
  7. Koka upp en stor kastrull med vatten. Låt vattnet sjuda.
  8. Beroende på storlek lägg en eller flera bagel. Efter 1 minut vänd på bageln och låt sjuda ytterligare 1 minut.
  9. Lägg upp på bakplåtspapper.
  10. Vispa ett ägg och pensla varje bagel med uppvispat ägg.
  11. Strö på eventuell topping.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.