Det här receptet följde med bagel-formarna jag köpte från Lekue. Jag tycker receptet är alldeles för sött och saknar salt men väljer att lägga ut det som det är eftersom smaken är olika.
Ingredienser
- 2g strösocker
- 6g torrjäst
- 125g vatten
- 2g salt
- 30g smör
- 30g strösocker
- 240g mjöl
Portioner: stycken
Instruktioner
- Blanda vatten jäst och 2g strösocker. Låt stå.
- Blanda ihop salt, smör, socker och mjöl. Häll i degvätskan och blanda i en degblandare eller för hand.
- Jäs degen övertäckt i 40 minuter.
- Dela degen i sex lika stora delar. Cirka 70g styck.
- Rulla till runda bollar. Gör ett hål i mitten och snurra bageln runt fingret för att få till ett större hål.
- Låt bageln jäsa i 20 minuter.
- Koka upp en stor kastrull med vatten. Låt vattnet sjuda.
- Beroende på storlek lägg en eller flera bagel. Efter 1 minut vänd på bageln och låt sjuda ytterligare 1 minut.
- Lägg upp på bakplåtspapper.
- Vispa ett ägg och pensla varje bagel med uppvispat ägg.
- Strö på eventuell topping.
Drivs avWP Ultimate Recipe