Tips
Du kan även blanda i frukt och nötter i brödet. Minska då mängden frön (totalt 4 dl) motsvarande mängd som du lägger till frukt och/eller nötter.
Du kan även blanda i frukt och nötter i brödet. Minska då mängden frön (totalt 4 dl) motsvarande mängd som du lägger till frukt och/eller nötter.
Ingredienser
- 300g vetemjöl
- 120g grahamsmjöl
- 180g rågsikt
- 4dl frönlinfrö, solrosfrön, sesamfrö
- 4tsk bikarbonat
- 1tsk salt
- 0,5dl neutral oljasolrosolja, rapsolja, matolja
- 2dl mörk sirap
- 1l filmjölk
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt oljan, sirapen och filmjölken. Rör om kraftigt till en jämn smet.
- Häll upp smeten i två smorda avlånga formar och grädda i nedersta delen av ugnen i 100 minuter.
- Under tiden bröden gräddas blir de mörkare och mörkare. Färgen kommer från den mörka sirapen. När de är klara ska bröden vara riktigt mörka.
Drivs avWP Ultimate Recipe