 Det här receptet på jordgubbsfyllt havreflarn kommer från tidningen Allers 9 juni 2015.
Det här receptet på jordgubbsfyllt havreflarn kommer från tidningen Allers 9 juni 2015.
        Ingredienser    
                
        Havrebotten    
                - 100g smör
- 0,5dl farinsocker
- 1,5dl vetemjöl
- 1,5dl havregryn
        Fyllning    
                - 2dl creme fraiche
- 3tsk vaniljsocker
- 1msk koncentrerad exotisk nektarjuicekan uteslutas
        Garnering    
                - 1liter jordgubbar
        
    Portioner: personer
    
                
        Instruktioner    
                - Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till havreotten i en bunke och rör ner det smälta smöret. Rör om till en smulig deg.
- Tryck ut degen jämnt i en springform, cirka 22 cm i diameter eller en avlång springform. Ställ formen kallt att vila i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda havrebotten i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Ta ut bottnen och låt den kallna.
- Lossa försiktigt skalet ur formen.
- Vispa creme fraichen tjock och krämig. Smaksätt med vaniljsockret och juicen.
- Bre ut krämen jämnt i havreskalet strax innan flanet ska serveras.
- Garnera med skivade jordgubbar.
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		
 
    