Lisas recept

Mat och bak

Jordgubbsfyllt havreflan

| Inga kommentarer

Jordgubbsfyllt havreflarnDet här receptet på jordgubbsfyllt havreflarn kommer från tidningen Allers 9 juni 2015.

Jordgubbsfyllt havreflan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Portioner Förberedelsetid
8personer 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 30minuter
Portioner Förberedelsetid
8personer 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 30minuter
Jordgubbsfyllt havreflan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Portioner Förberedelsetid
8personer 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 30minuter
Portioner Förberedelsetid
8personer 10minuter
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 30minuter
Ingredienser
Havrebotten
Fyllning
Garnering
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna till havreotten i en bunke och rör ner det smälta smöret. Rör om till en smulig deg.
  2. Tryck ut degen jämnt i en springform, cirka 22 cm i diameter eller en avlång springform. Ställ formen kallt att vila i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Grädda havrebotten i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Ta ut bottnen och låt den kallna.
  4. Lossa försiktigt skalet ur formen.
  5. Vispa creme fraichen tjock och krämig. Smaksätt med vaniljsockret och juicen.
  6. Bre ut krämen jämnt i havreskalet strax innan flanet ska serveras.
  7. Garnera med skivade jordgubbar.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.