Ingredienser    
                
        Mördeg    
                - 100g smörrumsvarmt
- 3dl vetemjöl
- 0,5dl strösocker
- 0,5tsk bakpulver
        Fyllning    
                - 400g jordgubbarskivade
- 0,5dl strösocker
- 2msk potatismjöl
- 100g vit choklad
        Servera med    
                
        
        
    Portioner: portioner
    
                
        Instruktioner    
                - Blanda mjöl, socker, bakpulver och smöret, gärna i en matberedaren med kniven monterad. Kör till det blir en degboll. Forma till degen och plasta in den. Låt den vila i kylen cirka 1 timme.
- Ta eventuellt undan en bit av degen, stor som en pingisboll. Kavla ut resterande deg på bakplåtspapper till en rund kaka, cirka 30 cm i diameter. Jag använder en pizzaform. 
- Skiva jordgubbarna och fördela dem över pizzan. 
- Blanda socker och potatismjöl, och strö över jordgubbarna. Nyp bitar av den sparade degbiten och fördela över pizzan. Vik upp en kant runt pizzan för att undvika att jordgubbssaft rinner ut. 
- Riv chokladen på rivjärn och strö över pizzan. 
- Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 12–14 minuter. Servera pizzan något avsvalnad med vaniljglass. 
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		

 
    