Det här receptet kommer från tidningen Hembakat 2/2020. Jag skippade aprikoserna och hade inte heller i solrosfrön i degen utan endast uppepå.
Ingredienser
- 25g jäst
- 5dl vattenkallt
- 1,5msk honung
- 0,5dl solrosolja
- 1dl vetegroddar
- 12-14dl vetemjöl special
- 1tsk salt
- 1,5dl solrosfrön
- 1dl hackade aprikoserkan uteslutas.
Portioner: småbröd
Instruktioner
Dag 1
- Smula ner jästen i en bunka. Lös upp jästen med lite av vattnet. Rör ner honung, salt och olja.
- Tillsätt resten av vattnet, vetegroddar och vetemjölet lite i taget. Arbeta degen tills den är blank och smidig,
- Vill du ha i solrosfrön och aprikoser blanda i det i degen.
- Låt degen jäsa under bakduk eller plastfolie i cirka 30 minuter.
- Ta upp degen och dela den i 24 bitar. Rulla dem till bullar och doppa dem i solrosfrön. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Låt bröden jäsa under plastfolie i kylskåpet till nästa morgon.
Dag 2
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta ut bröden ur kylskåpet och låt dem stå i rumstemperatur i cirka 20 minuter.
- Grädda frallorna mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Drivs avWP Ultimate Recipe


2 kommentarer
Kommentera →