Det här receptet på vetedeg semlor kommer från Roy Fares. Jag gör ofta minisemlor och jag fick ut 24 stycken när de vägde 35 gram styck.
        Ingredienser    
                
        Fördeg    
                - 200g mjölk
- 260g vetemjöl special
- 25g jäst
        Vetedeg    
                - 160g vetemjöl special
- 1st ägg
- 2g salt
- 5g kardemumma
- 100g smör
- 85g strösocker
        Mandelfyllning    
                - 500g mandelmassariven
- 1tsk kardemumma
- 0,5dl florsocker
- mjölkefter konsistens
        Servering    
                - 5dl grädde
- florsocker
        
    Portioner: st
    
                
        Instruktioner    
                
        Fördeg    
                - Värm mjölken till 37 grader. Blanda ut jästen med mjölken och tillsätt vetemjöl. Kör degen i matberedare tills degen har gått ihop, cirka 5 minuter. Låt degen vila övertäckt i cirka 15 minuter.
        Vetedeg    
                - Blanda i övriga ingredienser i fördegen och kör någon minut först på låg hastighet och sen lite snabbare i cirka 7 minuter tills degen blivit glansig och elastisk.
- Om du gör minisemlor, dela degen i 24 lika stora bitar, cirka 36 gram. Om du vill göra större semlor dela degen i 14 lika stora bitar, cirka 60 gram. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i cirka 1,30-2 timmar.
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		

 
    