Instruktioner
- Blanda ihop alla torra ingredienser. Tillsätt vatten, lite i taget. Arbeta degen 15 minuter, gärna i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i 1 timme, till dubbel storlek.
- Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 10 delar och rulla till bollar. Täck med bakduk och låt jäsa i 15 minuter.
- Kavla ut bollarna till runda kakor, så tunt du bara kan. Använd mer mjöl om det behövs, degen får inte fastna på kaveln. Låt rundlarna jäsa övertäckt i ytterligare 20 minuter.
- Sätt ugnen på 275 grader. Ställ in en plåt mitt i ugnen och låt den värmas upp samtidigt, eller om du har en baksten.
- Skjutsa hastigt in ett bröd i taget på den heta plåten. Stäng ugnsluckan så snabbt du kan. Grädda bröden i några minuter tills de har puffat upp sig och börjar få lite färg.
- Stapla de färdiga bröden på varandra på ett galler och låt dem svalna under bakduk. Bröden sjunker då ihop och mjuknar lite. Förvara bröden i lufttät påse eller frys in de om du inte ska använda dem direkt.
Drivs avWP Ultimate Recipe

