Mjölkchokladparfait med kakaonibs och färska bär är en riktig chokladig efterrätt/dessert som passar både till nyår eller till vardags. Det bästa av allt är att du kan förbereda redan dagen innan. Jag har gjort den här desserten både i en rund springform, en limpform och i olika typer av silikonformar för att få den lite mer lyxiga känslan.
Ingredienser
- 5dl vispgrädde40%
- 400g kondenserad mjölksötad
- 200g mjölkchoklad38%
- 70g mörk choklad65%
- 50g kakaonibs
- färska bärexempelvis björnbär, hallon, blåbär
Portioner:
Instruktioner
- Vispa grädden fluffig.
- Smält mjölkchokladen och den mörka chokladen över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och värm till cirka 40 grader. Rör ihop till en smet.
- Vänd ned mjölkchokladsmeten i grädden.
- Täck en enlitersform med plastfolie och strö hälften av kakaonibsen i botten. Häll i smeten och strö över resterande nibs.
- Ställ i frysen och låt stå i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Drivs avWP Ultimate Recipe