Lisas recept

Mat och bak

Mjölkchokladparfait med kakaonibs och färska bär

| Inga kommentarer

Mjölkchokladparfait med kakaonibs och färska bär är en riktig chokladig efterrätt/dessert som passar både till nyår eller till vardags. Det bästa av allt är att du kan förbereda redan dagen innan. Jag har gjort den här desserten både i en rund springform, en limpform och i olika typer av silikonformar för att få den lite mer lyxiga känslan.

Mjölkchokladparfait med kakaonibs och färska bär
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8
Portioner
8
Mjölkchokladparfait med kakaonibs och färska bär
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8
Portioner
8
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Smält mjölkchokladen och den mörka chokladen över vattenbad. Tillsätt den kondenserade mjölken och värm till cirka 40 grader. Rör ihop till en smet.
  3. Vänd ned mjölkchokladsmeten i grädden.
  4. Täck en enlitersform med plastfolie och strö hälften av kakaonibsen i botten. Häll i smeten och strö över resterande nibs.
  5. Ställ i frysen och låt stå i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.