Lisas recept

Mat och bak

Pizza - Pizza med grönkål, roquefort och citroncest

Pizza med grönkål, roquefort och citroncest

| Inga kommentarer

Riktigt god pizza som du kan servera som tilltugg till drinken eller bubblet. Originalreceptet hittade jag på Tasteline, men jag har skippat fikonen och halverat receptet eftersom jag gör snittar av pizzan. Jag gör pizzan på en plåt och serverar den på ett varmt pizzastål så att den blir riktigt krispig.

Pizza - Pizza med grönkål, roquefort och citroncest
Pizza med grönkål, roquefort och citroncest
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
1pizza
Portioner
1pizza
Pizza - Pizza med grönkål, roquefort och citroncest
Pizza med grönkål, roquefort och citroncest
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
1pizza
Portioner
1pizza
Ingredienser
Pizzadeg
Topping
Portioner: pizza
Instruktioner
Pizzadeg
  1. Lös upp jästen i ljummet vatten, 37 grader.
  2. Tillsätt salt och vetemjöl. Blanda för hand eller i maskin till en smidig deg.
  3. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 250 grader. När degen har jäst klart kavla ut den tunt. Jag gör pizzan så tunn att jag den blir en plåt stor.
Topping
  1. Skölj grönkålen och riv i mindre bitar. Skriva den röda löken.
  2. Fräs grönkålen och rödlöken på låg värme i olja så att både grönkål och rödlök blir mjuka. Salta och peppra.
  3. Tvätta citronen och cesta citronen på rivjärn eller cestjärn.
Montering
  1. Bred på creme fraiche på hela pizzabotten. Strö på den rivna osten och smula på roquefortosten.
  2. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  3. När pizzan kommer ut från ugnen toppar du den med grönkålen och rödlöken. Strö på rivet citronskal och avsluta med lite salt och nymalen svartpeppar.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.