Ingredienser
Garnering
Portioner: stycken
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till 37° och häll det över jästen. Lös upp jästen.
- Blanda ihop bakpulvret med mjölet. Tillsätt socker, salt, ägg och mjölkblandningen. Arbeta degen smidig.
- Låt degen jäsa övertäckta i cirka 40-50 min.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca 0,5 centimeter tjock.
- Ta ut rundlar med ett mått, Cirka 10 centimeter i diameter. Ta eventuellt ut ett litet hål i mitten. Kasta inte utan fritera även hålen!
- Låt munkarna och hålen jäsa övertäckta cirka 30 minuter.
- Hetta upp frityrolja till 180°. Fritera rundlarna i omgångar till gyllene, cirka 2-3 minuter per sida. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
- Blanda socker och eventuellt kanel i en djup tallrik. Doppa munkarna i sockret medan de fortfarande är varma.

Drivs avWP Ultimate Recipe
