Ingredienser
Pannkakssmet
- 2dl vetemjöl
- 3msk strösocker
- 1tsk vaniljsocker
- 1nypa salt
- 1,25dl mjölk
- 3st ägg
Till servering
Portioner: personer
Instruktioner
Pannkakssmeten
- Blanda vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och salt i en skål.
- Dela äggen och separera äggvitan från äggulor.
- Vispa i mjölk och äggulor.
- Vispa äggvitorna till ett vitt skum med fasta toppar.
- Vänd ner äggvitorna i smeten försiktigt.
Stek pannkakan
- Smält en klick smör i stekpannan på låg värme.
- Häll ner smeten i stekpannan och steg på låg värme i några minuter tills pannkakakn är så fast att det går att vända på den. Stek ytterligare några minuter tills pannkakan är helt genomgräddad.
- Vänd upp pannkakan på en skärbräda och skär eller riv pannkakan i mindre bitar.
- Smält lite smör i stekpannan och lätt tillbaka pannkaksbitarna i spekpannan och stek några minuter till.
- Pudra florsocker över pannkaksbitarna och servera med lättvispad grädde och sylt.
Drivs avWP Ultimate Recipe