Lisas recept

Mat och bak

Rulltårta med jordgubbar

| Inga kommentarer

Rulltårta med jordgubbar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet kommer från Hemmets Journals bakat&gott nummer 2, 2013.
Rulltårta med jordgubbar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet kommer från Hemmets Journals bakat&gott nummer 2, 2013.
Ingredienser
Rulltårta
Fyllning och garnering
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och poröst.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Sikta ner i smeten.
  4. Tillsätt vattnet och blanda försiktigt ihop till en smet. Bred ut smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5 minuter.
  5. Strö strösocker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Lossa pappret på kakan försiktigt och låt den svalna helt.
Fyllning
  1. Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden, tillsätt den smälta chokladen. Bred chokladgrädden på kakan.
  2. Strö på tärnade jordgubbar. Spara några till garnering. Rulla ihop kakan från långsidan.
Garnering
  1. Garnera med spritsad grädde och jordgubbar.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.