Söta pannkasmuffins passar både till frukost, brunch, mellis eller utflykten och gillas av både stora och små. Du gör dem enklast i en muffinsplåt. Grundreceptet kommer från tidningen Buffé, men jag har valt att öka mängden vaniljsocker och helt utesluta finrivet citronskal.
        Ingredienser    
                - 4dl mjölk3%
- 3st ägg
- 2dl vetemjöl
- 2msk strösocker
- 1tsk vaniljsocker
- 0,5tsk bakpulver
- 0,5tsk salt
        
    Portioner: stycken
    
                
        Instruktioner    
                - Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda ihop de torra ingredienserna, vetemjöl, strösocker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt mjölken i lite i taget i mjölblandningen och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
- Smörj en muffinsplåt med olja eller flytande smör.
- Fyll med smet upp till 3/4 delar i muffinsplåten. Jag häller 0,5 dl smet per muffins och får då ut 15 pannkasmuffinsar. Det jobbiga är att muffinsplåten innehåller 12 muffinsar, så antingen får man göra smeten i två omgångar, hälla på mer smet per muffins eller slänga överbliven smet.
- Grädda pannkaksmuffinsen mitt i ugnen i 15 minuter. 
- Lägg över pannkaksmuffinsen i bullformar så håller de formen lite bättre och kan fyllas enklare.
- Fyll pannkansmuffinsen med valfri fyllning, sylt, färska bär, glass, grädde, kvarg... 
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		
 
    