Lisas recept

Mat och bak

Söta pannkaksmuffins

| Inga kommentarer

Söta pannkasmuffins passar både till frukost, brunch, mellis eller utflykten och gillas av både stora och små. Du gör dem enklast i en muffinsplåt. Grundreceptet kommer från tidningen Buffé, men jag har valt att öka mängden vaniljsocker och helt utesluta finrivet citronskal.

Söta pannkaksmuffins
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
15stycken
Portioner
15stycken
Söta pannkaksmuffins
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
15stycken
Portioner
15stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna, vetemjöl, strösocker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
  3. Tillsätt mjölken i lite i taget i mjölblandningen och vispa till en klumpfri smet. Tillsätt äggen och vispa till en jämn smet.
  4. Smörj en muffinsplåt med olja eller flytande smör.
  5. Fyll med smet upp till 3/4 delar i muffinsplåten. Jag häller 0,5 dl smet per muffins och får då ut 15 pannkasmuffinsar. Det jobbiga är att muffinsplåten innehåller 12 muffinsar, så antingen får man göra smeten i två omgångar, hälla på mer smet per muffins eller slänga överbliven smet.
  6. Grädda pannkaksmuffinsen mitt i ugnen i 15 minuter.
  7. Lägg över pannkaksmuffinsen i bullformar så håller de formen lite bättre och kan fyllas enklare.
  8. Fyll pannkansmuffinsen med valfri fyllning, sylt, färska bär, glass, grädde, kvarg...
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.