Ingredienser    
                - 100g smör
- 5dl mjölk3%
- 50g jäst1 paket
- 2msk ljus sirap
- 1tsk salt
- 12dl vetemjöl special
        
    Portioner: stycken
    
                
        Instruktioner    
                - Värm mjölken till 37 grader. Lös upp jästen i mjölken.
- Blanda degvätska, sirap, salt och vetemjöl special i en matberedare. Arbeta degen i 5-10 minuter tills den släpper bunkens kanter.
- Täck degen och låt den jäsa i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i mindre bitar. Jag gjorde små tekakor som vägde 50g och fick då ut 25 stycken.
- Rulla till bollar och platta ut med handen. Nagga med en gaffel och låt jäsa i 10 minuter. Platta ut tekakorna med handen precis innan du sätter in dem i ugnen.
- Grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter tills tekakorna har fått fin färg.
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		

 
    