En klassisk toast Skagen är aldrig fel. Att dessutom toppa den med picklad rödlök tar denna klassiker till nya höjder. Toast Skagen kan serveras både som förrätt eller som tilltugg till drinken om de görs lite mindre.
Ingredienser
Skagenröran
- 0,5st rödlökfinhackad
- 4msk creme fraiche
- 2msk majonäs
- 1st citronsaft och skal
- 1kruka dill
- salt och pepparefter smak
- räkor
Picklad rödlök
- 0,5st röd lök
- 0,25dl ättikssprit
- 0,5dl strösocker
- 0,5dl vatten
Portioner: personer
Instruktioner
Skagenröra
- Skala och finhacka rödlöken.
- Finhacka dillen
- Skala räkorna eller låt de färdigskalade räkorna rinna av.
- Blandacreme fraiche, majonäs, rödlök, dill och räkor i en bunke.
- Tvätta citronen och tillsätt citronskal och 1 tsk citronsaft.
- Smaka av med salt och peppar.
Bröd
- Om du använder formfranska stansa ut rundlar eller skär bort kanterna.
- Smält smöret i en stekpanna. Stek bröden på båda sidorna tills de är gyllenbruna.
Picklad rödlök
- Skiva rödlöken.
- Häll vatten, strösocker och ättikssprit i en kastrull. Koka upp och låt sockret smälta.
- Lägg i rödlöken och låt svalna.
Montering
- Lägg en klick av skagenröran på brödet.
- Lägg på några picklade rödlöksstrimlor.
Drivs avWP Ultimate Recipe