Ingredienser
Deg:
- 500g smör
- 10dl vetemjöl
- 4dl strösocker
- 1msk vaniljsocker
- 1msk bakpulver
Fyllning
- 4st ägg
- 1burk kesella med vaniljsmak250g
- 5dl creme fraiche
- 3dl strösocker
- 1msk vaniljsocker
Dekoration
- florsocker
- färska bärexempelvis hallon, blåbär eller jordgubba
Portioner: stycken
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Fyllning
- Vispa ihop ägg, kesella, creme fraiche, strösocker och vaniljsocker.

Deg
- Blanda rumsvarmt smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver. Gärna i en matberedare eftersom degen blir ganska stor.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna eller rulltårtsplåt, cirka 30x40 centimeter. Dela degen i två lika stora delar. Tryck ut hälften av degen på pappret.

- Häll fyllningen över bottnen.

- Smula resten av degen över krämen. Dela degen i ganska små klumpar.

- Grädda strax under mitten i ugnen, cirka 35 minuter. Låt svalna och skär i rutor eller trianglar.

Servering
- Sikta florsocker över kakan och dekorera eventuellt med färska bär, exempelvis hallon, blåbär eller jordgubbar.

Drivs avWP Ultimate Recipe

