Lisas recept

Mat och bak

Västerbottenrutor

| Inga kommentarer

Västerbottenrutor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Västerbottenrutor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Västerbottenrutor
Picklad rödlök
Exempel på topping
Portioner:
Instruktioner
Botten
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg ut smördegen i en form som är cirka 20x30 centimeter. Se till att den klär formen en bit upp på kanten eftersom den minskar i ugnen. Skär eller klipp bort smördeg överbliven smördeg.
  3. Blanda ihop fyllningen, creme fraiche, ägg, ost, salt och svartpeppar.
  4. Om smördegen poffar upp i ugnen brukar jag platta till den försiktigt med en stekspade. Sänk temperaturen på ugnen till 175 grader.
  5. Häll på fyllningen på smördegen och sätt in i ugnen igen i cirka 20 minuter tills fyllningen har stelnat och blivit gyllene.
  6. Låt västerbottenrutorna stelna helt innan du skär upp den i valfri storlek. Jag brukar göra dem i 2x2 centimeter stora som jag tycker är lagom för för en munsbit.
Syrad rödlök
  1. Skär eller hyvla rödlöken tunt.
  2. Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjuda tills sockret smält helt. Lägg i rödlöken och låt dra. Gärna över natten.
Montering
  1. Du kan toppa med precis vad du vill som passar med västerbottenost. Jag brukar ha crème fraiche, syltad rödlök eller finhackad rödlök, stenbitsrom och dill. Men du kan självklart också toppa med räkor och lax.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.