Lisas recept

Mat och bak

Fläskfile i ugn

| Inga kommentarer

Ett jättegott men enkelt recept på fläskfilé i ugnen. Serveras med Pappardelle och stor grönsallad.

Fläskfile i ugn
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
4Personer
Portioner
4Personer
Fläskfile i ugn
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
4Personer
Portioner
4Personer
Ingredienser
Portioner: Personer
Instruktioner
Fläskfilén
  1. Putsa fläskfilén. Skriva fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor. Bryn skivorna i smör. Salta och peppra.
  2. Stek baconen och klipp eller skär i mindre bitar.
  3. Dela champinjonerna i mindre bitar och bryn i smör med salt och peppar.
  4. Skriva tomaterna och riv eventuellt osten.
Såsen
  1. Blanda ingredienserna till såsen. Koka upp och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda ner baconet i såsen.
Montering
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form.
  2. Fördela tomaterna i botten på formen.
  3. Fördela fläskfilén på tomaterna och fördela därefter champinjonerna uppepå.
  4. Fördela såsen jämt och stö till sist över osten.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera gärna med tagiatelle eller papardelle och en grönsallad.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.