Ett jättegott men enkelt recept på fläskfilé i ugnen. Serveras med Pappardelle och stor grönsallad.
Ingredienser
- 600g Fläskfilé
- 3st tomater
- 1paket bacon
- 200g champinjonerFärska
- 3dl riven ost
Sås
- 6dl grädde
- 4msk Sötstark senap
- 2st vitlöksklyftor
- 3msk Kalvfond
- salt och peppar
Portioner: Personer
Instruktioner
Fläskfilén
- Putsa fläskfilén. Skriva fläskfilén i 1-2 cm tjocka skivor. Bryn skivorna i smör. Salta och peppra.
- Stek baconen och klipp eller skär i mindre bitar.
- Dela champinjonerna i mindre bitar och bryn i smör med salt och peppar.
- Skriva tomaterna och riv eventuellt osten.
Såsen
- Blanda ingredienserna till såsen. Koka upp och låt puttra några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ner baconet i såsen.
Montering
- Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form.
- Fördela tomaterna i botten på formen.
- Fördela fläskfilén på tomaterna och fördela därefter champinjonerna uppepå.
- Fördela såsen jämt och stö till sist över osten.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera gärna med tagiatelle eller papardelle och en grönsallad.
Drivs avWP Ultimate Recipe