Lisas recept

Mat och bak

Fryst cheesecake med jordgubbar

| 0 kommentarer

Fryst cheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Det här receptet hittade jag på nätet för länge sen och har sen dess använt det flitigt på både barnkalasen och vid andra tillfällen. Jag har gjort cheesecaken både i portionsformar och i en stor springform. Jag brukar även hoppa över digestivkexen när jag vill få mer känsla av glass än cheesecake
Portioner
8personer
Portioner
8personer
Fryst cheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Det här receptet hittade jag på nätet för länge sen och har sen dess använt det flitigt på både barnkalasen och vid andra tillfällen. Jag har gjort cheesecaken både i portionsformar och i en stor springform. Jag brukar även hoppa över digestivkexen när jag vill få mer känsla av glass än cheesecake
Portioner
8personer
Portioner
8personer
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Smörj en löstagbar form om du vill ha en kexbotten. Smula digestivekex fint och bröa formen med dem. Väljer du att hoppa över kexen är ett tips att lägga plastfolie i botten på springformen. När du byter fat inför serveringen är det bara att vända upp och ner på cheesecaken och dra bort plasten så botten blir toppen och toppen blir botten.
  2. Tips: Om du gör skålarna i ordningen 1 > 2 > 3 behöver du inte diska elvisparna.
  3. Skål 1: Vispa äggvitorna till hårt skum. Äggulorna lägger du i skål 3.
  4. Skål 2: Vispa vispgrädde och vaniljsocker ganska löst.
  5. Skål 3: Vispa äggulorna och strösocker pösigt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn smet.
  6. Rör ihop skål 1+2. Tillsätt skål 3, den bör röras ner i fluffet och inte tvärtom.
  7. Frys i minst 4 timmar. Kan med fördel göras flera dagen innan.
  8. Servera gärna med färska jordgubbar.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.