Det finns så otroligt många recept på granola. Många innehåller väldigt mycket både socker och sirap vilket gör granolan onödigt onyttig. De flesta innehåller dessutom nötter som jag är allergisk mot, därför har jag skapat komponerat ihop mitt eget recept.
Ingredienser
- 3dl havregryn
- 1dl rågflingor
- dl vetekli
- 0,5dl solrosfrön
- 0,5dl linfrön
- 0,5dl pumpakärnor
- 1tsk kanel
- 1tsk kardemumma
- 0,5tsk vaniljsocker
- 2msk honung
- 1-2msk mörk sirap
- 0,5dl solrosolja
- 1dl vatten
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
- Blanda i olja och honung. Tillsätt vattnet.
- Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut granolan på plåten.
- Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Rör runt efter 10 och 20 minuter. Håll koll så att det inte bränns. Låt eventuellt granolan stå och torka i ugnen på eftervärmen.
Drivs avWP Ultimate Recipe