Ingredienser
- 25g jäst
- 5dl vattenkallt
- 2tsk salt
- 2msk olivolja
- 10-11dl vetemjöl special
Portioner: st
Instruktioner
- Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, honung, olivolja och rör om. Tillsätt lite av mjölet i taget tills det blir en deg. Degen ska vara ganska seg och kladdig men ska släppa från kanterna.
- Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur 30-45 minuter så att du ser att degen börjar jäsa. Ställ bunken i kylen i 8-12 timmar.
- Sätt ugnen på 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Ta ut bunken ur kylen, häll ut lite mjöl på bänken och stjälp upp degen. Dela degen i önskad storlek. Lägg upp på plåten. Om du har möjlighet låt jäsa lite i rumstemperatur, cirka 15 minuter.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter beroende på storlek på dina frallor.
Drivs avWP Ultimate Recipe