Lisas recept

Mat och bak

Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

| Inga kommentarer

Kalljästa frallor
Kalljästa frallor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Portioner
12st
Portioner
12st
Kalljästa frallor
Kalljästa frallor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Portioner
12st
Portioner
12st
Ingredienser
Portioner: st
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i det kalla vattnet. Tillsätt salt, honung, olivolja och rör om. Tillsätt lite av mjölet i taget tills det blir en deg. Degen ska vara ganska seg och kladdig men ska släppa från kanterna.
  2. Plasta bunken och låt stå i rumstemperatur 30-45 minuter så att du ser att degen börjar jäsa. Ställ bunken i kylen i 8-12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 250 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Ta ut bunken ur kylen, häll ut lite mjöl på bänken och stjälp upp degen. Dela degen i önskad storlek. Lägg upp på plåten. Om du har möjlighet låt jäsa lite i rumstemperatur, cirka 15 minuter.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 8-10 minuter beroende på storlek på dina frallor.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.