Lisas recept

Mat och bak

Långjästa ciabatta

Långjästa ciabatta

| Inga kommentarer

Vem vill äta färskt bröd till frukost eller varför inte till kvällen. Dessa långjästa ciabatta kan du förbereda antingen på kvällen eller morgonen beroende på när du vill avnjuta dem.

Långjästa ciabatta

Långjästa ciabatta
Långjästa ciabatta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8ciabatta
Portioner
8ciabatta
Långjästa ciabatta
Långjästa ciabatta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8ciabatta
Portioner
8ciabatta
Ingredienser
Portioner: ciabatta
Instruktioner
Deg
  1. Smula jästen i en bunke. Lös upp jästen i vattnet.
  2. Tillsätt salt, vetemjöl och durumvetemjöl och blanda ihop. Degen blir väldigt lös.
  3. Låt degen jäsa övertäckt i 8-10 timmar. Se till att ha en relativt stor bunke för att degen inte ska jäsa över. Jag jäser alltid deg i en plastbunke med lock.
Utbakning
  1. Sätt in en plåt i ugnen och sätt ugnen på 250 grader.
  2. Häll försiktigt ut degen på mjölat bakbord. Vik ihop degen några gånger åt olika håll och dra sedan lätt ut degen till ett avlångt bröd, cirka 40 centimeter.
  3. Dela degen i 8-10 bröd beroende på hur stora du vill ha dem. Doppa snittytorna i durumvete och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt vila framme cirka 10 minuter.
  5. Sätt in mitt i ugnen i cirka 15 minuter till bröden fått fin färg både på ovansidan och undersidan.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.