Lisas recept

Mat och bak

Minisaffranssemlor

| Inga kommentarer

Semlor är gott, saffransbullar är gott så varför inte göra saffranssemlor till jul.minisaffranssemlor

Minisaffranssemlor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Semlor kan varieras för att passa alla tider på året. Dessa saffranssemlor passar på julbordet, gör du minisemlor bassar de på buffébordet. Fyll dem med mandelmassa eller vaniljkräm.
Portioner
46stycken
Portioner
46stycken
Minisaffranssemlor
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Semlor kan varieras för att passa alla tider på året. Dessa saffranssemlor passar på julbordet, gör du minisemlor bassar de på buffébordet. Fyll dem med mandelmassa eller vaniljkräm.
Portioner
46stycken
Portioner
46stycken
Ingredienser
Bulldeg
Fyllning
Dekoration
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37° och häll det över jästen. Lös upp jästen
  2. Tillsätt kvarg, saffran, salt, kardemumma, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig till den lossnar från kanten.
  3. Låt jäsa under övertäckt cirka 30 minuter.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk och baka ut runda släta bullar. Jag väger mina bullar och har testat att göra dem både 20g och 30g tunga. När jag gör dem på 30g får jag ut 46 stycken. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250°. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5–7 minuter. Låt bullarna svalna, gärna på galler.
  6. Skär av ett litet lock på varje bulle. Gröp ur en del av inkråmet. Riv mandelmassan grovt, blanda det med mjölk och inkråmet. Fyll bullarna med blandningen, enklast är att spritsa ut fyllningen.
  7. Vispa grädden och klicka eller spritsa på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.