Instruktioner
- Blanda salt olivolja, vatten (kallt), mjölk, öl och salt i en degbunke. Smula ner jästen och lös upp den i degvätskan.
- Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast deg som släpper kanterna. Använd gärna maskin och låt degen arbetas i 5-10 minuter.
- Dela degen i bitar om 250 gram. Rulla till bollar. Pensla hela bollen med olivolja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, men inte för tätt. Tryck till degbollen lätt och låt jäsa övertäckt med plastfolie i rumstemperatur i cirka 2 timmar.
- Om du vill frysa in din pizzadeg så är det nu du gör det. Stoppa in plåten i frysen i några timmar. När de fryst förpacka dem i plastfolie en och en. Ta fram pizzadegen och låt tina i rumstemperatur innan du bakar ut dem.
- Platta till degen med fingrarna. Undvik att platta till kanterna för att de ska "poffa" till sig när du gräddar pizzan.
- Jag gräddar min pizza på grill/varmluft på ett Gourmetstål i en ugn som klarar av 300 grader. Tar cirka 3 minuter att få pizzan klar.
Drivs avWP Ultimate Recipe