Lisas recept

Mat och bak

Småfranska med vallmofrö

| 2 kommentarer

Det här receptet på småfranska med vallmofrö har hängt med sen hemkunskapen i skolan. Många år med andra ord, men de är fortfarande lika goda.

Småfranska med vallmofrö

Småfranska med vallmofrö
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Betyg: 4.05
You:
Rate this recipe!
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Småfranska med vallmofrö
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 20
Betyg: 4.05
You:
Rate this recipe!
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Ingredienser
Deg:
Pensling:
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olja och salt. Börja med 8 dl vetemjöl och ökar vid behov. Det går nästan alltid åt 10dl för mig.
  2. Arbeta degen i maskin tills den släpper skålen. Låt degen jäsa övertäckt i cirka 15 minuter.
  3. Ta upp degel på lätt mjölat bakbord. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till runda bullar.
  4. Låt jäsa övertäckta på bakplåt i cirka 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö eventuellt över vallmofrön.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Dela det här receptet

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.