En riktigt god risotto med trattkantareller, vitt vin och västerbottenost.
Ingredienser
Risotto
- 4msk smör
- 2st charlottenlökarfinhachade
- 1st vitlöksklyftafinhackad
- 4dl risottoris
- 2dl torrt vitt vin
- 0,5dl kantarellfond
- 7dl vatten
- 2dl västerbottenost
- 350g svamptrattkantareller eller kantareller
- salt
- svartpeppar
Dekoration
Portioner: personer
Instruktioner
- Finhacka charlottenlöken och vitlöken.
- Fräs löken i smör på medelhög värme utan att den får färg. Sänk värmen och tillsätt vinet och låt risotton sakta sjuda så att vinet kokar in.
- Koka upp vatten och späd med kantarellfonden.
- Tillsätt lite vatten i taget och rör om i risotton. Tillsätt mer vatten när det börjar se torrt ut.
- Stek svampen i smör.
- Risotton är klar när den fortfarande är fuktig och riset har en liten kärna av tuggmotstånd kvar, efter 16–20 minuter.
- Rör ned riven Västerbottensosten och cirka hälften av svampen i risotton och smaka av med salt och svartpeppar.
- Finhacka persiljan och dekorera risotton med resten av svampen och persiljan.
Drivs avWP Ultimate Recipe