Lisas recept

Mat och bak

Svamprisotto med västerbottenost

| Inga kommentarer

En riktigt god risotto med trattkantareller, vitt vin och västerbottenost.

Svamprisotto med västerbottenost
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Svamprisotto med västerbottenost
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
4personer
Portioner
4personer
Ingredienser
Risotto
Dekoration
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Finhacka charlottenlöken och vitlöken.
  2. Fräs löken i smör på medelhög värme utan att den får färg. Sänk värmen och tillsätt vinet och låt risotton sakta sjuda så att vinet kokar in.
  3. Koka upp vatten och späd med kantarellfonden.
  4. Tillsätt lite vatten i taget och rör om i risotton. Tillsätt mer vatten när det börjar se torrt ut.
  5. Stek svampen i smör.
  6. Risotton är klar när den fortfarande är fuktig och riset har en liten kärna av tuggmotstånd kvar, efter 16–20 minuter.
  7. Rör ned riven Västerbottensosten och cirka hälften av svampen i risotton och smaka av med salt och svartpeppar.
  8. Finhacka persiljan och dekorera risotton med resten av svampen och persiljan.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.