Lisas recept

Mat och bak

Twist med frön

| Inga kommentarer

Twist med frönDet här receptet på matbröd hittade jag i Allt om mat special 15 april 2014.

Twist med frön
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet
Portioner
20bröd
Portioner
20bröd
Twist med frön
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet
Portioner
20bröd
Portioner
20bröd
Ingredienser
Portioner: bröd
Instruktioner
  1. Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop degen lätt för hand. Lägg den i en oljad bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen i cirka 12 timmar eller i rumstemperatur cirka 5 timmar.
  2. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och platta ut den lätt med mjölade händer till cirka 12x50 cm. Skär degen i 20 bitar med bakskrapa. Vrid bitarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta cirka 40 minuter till dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på 270 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.