Det här receptet på matbröd hittade jag i Allt om mat special 15 april 2014.
Ingredienser
- 10g jäst
- 5dl vattenkallt
- 500g vetemjöl special8,5 dl
- 100g durumvetemjöl1,5 dl
- 100g blandade frönsolrosfrön, pumpakärnor, sesamfrön och linfrön
- 1,5msk olivolja
- 2tsk salt
Portioner: bröd
Instruktioner
- Lös upp jästen i vattnet och tillsätt övriga ingredienser. Blanda ihop degen lätt för hand. Lägg den i en oljad bunke och täck med plastfolie. Låt jäsa i kylen i cirka 12 timmar eller i rumstemperatur cirka 5 timmar.
- Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och platta ut den lätt med mjölade händer till cirka 12x50 cm. Skär degen i 20 bitar med bakskrapa. Vrid bitarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta cirka 40 minuter till dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 270 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.
Drivs avWP Ultimate Recipe