Ingredienser
Pajdeg
- 150g smör
- 1dl strösocker
- 3dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
Fyllning
- 400g krossad ananasavrunnen
- 2dl creme fraiche
- 0,5dl strösocker
- 2tsk vaniljsocker
- 1st ägg
Servreing
Portioner: personer
Instruktioner
Pajdeg
- Smält smöret och ställ det åt sidan.
- Blanda mjöl, socker och bakpulver i en stor skål. Häll över det av svalnade smöret och blanda till en deg. Det blir en ganska grynig massa.
- Tryck ut degen i en stor pajform eller flera mindre. Det går bra att använda en vanlig pajform, men går också bra att använda en springform med löstagbar botten.
Fyllning
- Lägg ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
- Häll upp fyllningen i det pajskalet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader i 30 minuter.
Servering
- Låt pajen svalna före servering. Servera med vaniljglass.
Drivs avWP Ultimate Recipe

