Hallongrottor eller syltgrottor är en av mina favoritkakor och de ska vara hemmagjorda och inte färdigköpta, då är de som godast.
Ingredienser
- 200g smör
- 1dl strösocker
- 4,5dl vetemjöl
- 2tsk vaniljsocker
- 1tsk bakpulver
- hallonsyltgärna fast sylt
Portioner: st
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Placera småbrödsformar i en minimuffinsplåt om du har, annars direkt på en plåt.
- Värm smöret i mikron så att det blir rumsvarmt. Blanda smör, strösocker, vetemöl, vaniljsocker och bakpulver till en deg. Gärna i en matberedare med kniv.
- Dela degen i mindre bitar och rulla till bollar. Höfta om du vill. Jag gör mina 10g.
- Gör en grop i varje boll. Jag använder ett teskedsmått för detta. Lägg i sylt i gropen.
- Grädda 10-15 minuter mitt i ugnen till de fått lite färg.
Drivs avWP Ultimate Recipe
