Lisas recept

Mat och bak

Bärbakelse

| Inga kommentarer

Gör somriga bärbakelser fyllda med färskostgrädde och jordgubbar. Supersnabbt och enkelt med rulltårta som bas.

Bärbakelse
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8
Portioner
8
Bärbakelse
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8
Portioner
8
Ingredienser
Rulltårta
Fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
  3. Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
  6. Strö ut rörsocker på ett nytt bakplåtspapper. Stjälp upp rulltårtsbotten på pappret. Dra av pappret som bottnen gräddats på. Låt svalna.
Fyllning
  1. Vispa smör och florsocker vitt med elvisp.
  2. Tillsätt färskosten och vispa fluffigt.
  3. Bred krämen över kakan.
  4. Mosa bären och fördela över färskosten.
  5. Rulla hop från långsidan och skär 8-10 bitar.
Topping
  1. Vispa grädden coh lägg eller spritsa en klick på varje bit.
  2. Toppa med färska jordgubbar eller hallon. Pudra eventuellt över florsocker.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.