Gör somriga bärbakelser fyllda med färskostgrädde och jordgubbar. Supersnabbt och enkelt med rulltårta som bas.
Ingredienser
Rulltårta
- 3st ägg
- 1,5dl strösocker
- 2dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1msk vatten
- 1msk rörsocker strö
Fyllning
- 50g smörrumsvarmt
- 1dl florsocker
- 100g färskost
- 300g mosade bärhallon eller jordgubbar
Topping
- 2dl vispgrädde
- 150g färska bärhallon eller jordgubbar
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör försiktigt ner det tillsammans med vattnet i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
- Strö ut rörsocker på ett nytt bakplåtspapper. Stjälp upp rulltårtsbotten på pappret. Dra av pappret som bottnen gräddats på. Låt svalna.
Fyllning
- Vispa smör och florsocker vitt med elvisp.
- Tillsätt färskosten och vispa fluffigt.
- Bred krämen över kakan.
- Mosa bären och fördela över färskosten.
- Rulla hop från långsidan och skär 8-10 bitar.
Topping
- Vispa grädden coh lägg eller spritsa en klick på varje bit.
- Toppa med färska jordgubbar eller hallon. Pudra eventuellt över florsocker.
Drivs avWP Ultimate Recipe