Lisas recept

Mat och bak

Marängkrans med lemoncurd, grädde och jordgubbar

| Inga kommentarer

Marängkrans med lemoncurd, grädde och jordgubbar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8personer
Portioner
8personer
Marängkrans med lemoncurd, grädde och jordgubbar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8personer
Portioner
8personer
Ingredienser
Marängkrans
Lemon curd
Dekoration
Portioner: personer
Instruktioner
Marängkrans
  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa ägg och socker hårt. Vänd ner Rice Crispies.
  3. Spritsa eller klicka ut marängsmeten i form av en krans på ett bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen i 1 timme. Stäng av ugnen och låt marängen svalna i ugnen.
Lemon curd
  1. Tvätta citronerna. Riv skalet fint och pressa ut juicen.
  2. Vispa ihop äggulor, ägg och strösocker några minuter i en skål. Ställ skålen i vattenbad. Tillsätt citronskal och citronjuice och rör tills krämen tjocknat.
  3. Klicka i smöret under omrörning. Låt krämen svalna. Förvara i kylskåp,
Montering
  1. Bred lemon curd på marängen.
  2. Vispa grädde och klicka eller spritsa ut den på lemon curden.
  3. Dekorera med färska bär och toppa eventuellt med frystorkade hallon eller jordgubbar.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.