Lisas recept

Mat och bak

Morotsrulltårta

Morotsrulltårta

| Inga kommentarer

Morotsrulltårta

Morotsrulltårta
Morotsrulltårta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
1rulltårta
Portioner
1rulltårta
Morotsrulltårta
Morotsrulltårta
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
1rulltårta
Portioner
1rulltårta
Ingredienser
Tårtbotten
Frosting
Portioner: rulltårta
Instruktioner
Tårtbotten
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Sikta ner mjölblandningen i äggfluffet och vänd ner tillsammans med oljan.
  5. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bre ut smeten i ett jämnt lager.
  6. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter tills tårtbotten är genomgräddad.
  7. Sockra tårtbotten och vänd över på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna.
Frosting
  1. Vispa upp smöret och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa i någon minut och blanda ner färskosten. Vispa till en jämn frosting.
Montering
  1. Bre frostingen i ett jämnt lager över tårtbotten. Undvik frosting en centimeter längst ner ena långsidan.
  2. Börja rulla från den kant som har frosting ut i kanten. Ta gärna hjälp av bakplåtspappret för att kunna rulla hårt.
  3. Låt gärna rulltårtan stå kallt en stund så blir det lättare att skära upp den i bitar.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.