Ingredienser
Tårtbotten
- 2dl strösocker
- 1tsk vaniljsocker
- 2dl vetemjöl
- 1tsk kanel
- 1tsk bakpulver
- 1tsk bikarbonat
- 50g naturell oljaexempelvis matolja, rapsolja eller solrosolja
Frosting
- 50g smörrumsvarmt
- 60g florsocker
- 1tsk vaniljsocker
- 200g färskostexempelvis Philadelphiaost
Portioner: rulltårta
Instruktioner
Tårtbotten
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Sikta ner mjölblandningen i äggfluffet och vänd ner tillsammans med oljan.
- Klä en långpanna med bakplåtspapper och bre ut smeten i ett jämnt lager.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter tills tårtbotten är genomgräddad.
- Sockra tårtbotten och vänd över på ett nytt bakplåtspapper. Låt svalna.
Frosting
- Vispa upp smöret och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa i någon minut och blanda ner färskosten. Vispa till en jämn frosting.
Montering
- Bre frostingen i ett jämnt lager över tårtbotten. Undvik frosting en centimeter längst ner ena långsidan.
- Börja rulla från den kant som har frosting ut i kanten. Ta gärna hjälp av bakplåtspappret för att kunna rulla hårt.
- Låt gärna rulltårtan stå kallt en stund så blir det lättare att skära upp den i bitar.
Drivs avWP Ultimate Recipe