Kanelsmörfyllning
150 g smör eller margarin
3/4 dl strösocker
2 msk kanel
 
    
        Det här receptet är egentligen en blandning av flera olika recept - saffransbröd, saffranspinnar och kanelbullar. Degen är en vanlig saffransdeg och fyllningen vanlig kanelsmörkräm. Fyllningen går såklart att variera efter tycke och smak. Varje pinne motsvarar en bulle i storlek, så det handlar mer om att variera utseendet på den traditionella bullen.    
                |  |  | 
|   | 
        Det här receptet är egentligen en blandning av flera olika recept - saffransbröd, saffranspinnar och kanelbullar. Degen är en vanlig saffransdeg och fyllningen vanlig kanelsmörkräm. Fyllningen går såklart att variera efter tycke och smak. Varje pinne motsvarar en bulle i storlek, så det handlar mer om att variera utseendet på den traditionella bullen.     
 | 
        Ingredienser    
                - 50g jästför söta degar
- 100g smör eller margarin
- 5dl mjölk
- 250g kesella
- 2paket saffran1g
- 1,5dl strösocker
- 0,5tsk salt
- 17dl vetemjöl
        
    Portioner: 
    
                
        Instruktioner    
                - Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till cirka 37 grader.
- Häll mjölken över jästen. Rör om så att den löser sig.
- Tillsätt rumsvarmt smör, kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Platta ut degen med händerna till ca 40x35 cm.
- Blanda smör, socker och kanel. Bred det över degen. Vik degen dubbel på mitten. Skär degen i 30 smala remsor. Vrid dem några varv och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa 30 min. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 min.
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
        