Lisas recept

Mat och bak

Saffranspinnar med kanelsmörfyllning

| Inga kommentarer

Kanelsmörfyllning

150 g smör eller margarin
3/4 dl strösocker
2 msk kanel

Saffranspinnar med kanelsmörfyllning
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet är egentligen en blandning av flera olika recept - saffransbröd, saffranspinnar och kanelbullar. Degen är en vanlig saffransdeg och fyllningen vanlig kanelsmörkräm. Fyllningen går såklart att variera efter tycke och smak. Varje pinne motsvarar en bulle i storlek, så det handlar mer om att variera utseendet på den traditionella bullen.
Saffranspinnar med kanelsmörfyllning
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet är egentligen en blandning av flera olika recept - saffransbröd, saffranspinnar och kanelbullar. Degen är en vanlig saffransdeg och fyllningen vanlig kanelsmörkräm. Fyllningen går såklart att variera efter tycke och smak. Varje pinne motsvarar en bulle i storlek, så det handlar mer om att variera utseendet på den traditionella bullen.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till cirka 37 grader.
  2. Häll mjölken över jästen. Rör om så att den löser sig.
  3. Tillsätt rumsvarmt smör, kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Stjälp upp degen på en mjölad bänk. Platta ut degen med händerna till ca 40x35 cm.
  6. Blanda smör, socker och kanel. Bred det över degen. Vik degen dubbel på mitten. Skär degen i 30 smala remsor. Vrid dem några varv och lägg på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa 30 min. Grädda i övre delen av ugnen i 8-10 min.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.