 Skrabbelucker eller krabbelurer som de i bland kallas är en typ av sockerkaksplättar med socker. De är fantastisk goda precis som de är, men vill man utnyttja bärsäsongen så kan man med fördel blanda i en deciliter säsongens bär. Just nu är skogen full av blåbär, så vad passar då bättre än skrabbelucker med blåbär.
Skrabbelucker eller krabbelurer som de i bland kallas är en typ av sockerkaksplättar med socker. De är fantastisk goda precis som de är, men vill man utnyttja bärsäsongen så kan man med fördel blanda i en deciliter säsongens bär. Just nu är skogen full av blåbär, så vad passar då bättre än skrabbelucker med blåbär.
        Ingredienser    
                
        Smet    
                - 1st ägg
- 1dl strösocker
- 1dl mjölk
- 3dl vetemjöl
- 2tsk bakpulver
- 1tsk vaniljsocker
- 1dl blåbär
        Övrigt    
                - smörtill stekning
- strösocker
- florsocker
        
    Portioner: stycken
    
                
        Instruktioner    
                - Vispa ägg och socker lätt.
- Tillsätt mjölken och blanda ihop därefter övriga ingredienser. Vänd försiktigt ner blåbären. 
- Klicka ut cirka 1 matsked smet i stekpanna eller plättlagg. 
- Vänd de färdiga bullarna i strösocker eller vänta tills de svalnat och pudra över lite florsocker. Eller är dem precis som de är!
        Drivs avWP Ultimate Recipe    
         
			
		
 
    