Lisas recept

Mat och bak

Våffelsmet med bakpulver till belgiska våfflor

| Inga kommentarer

Finns det något godare än belgiska våfflor. Hemma hos oss tillhör de fredagsmyset och alla äter den på sitt sätt. Efter att i flera år gjort en smet på jäst så hittade jag detta recept som kräver väldigt liten framförhållning när suget kommer över en.  

Belgiska våfflor med bakpulver
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8st
Portioner
8st
Belgiska våfflor med bakpulver
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
8st
Portioner
8st
Ingredienser
Smet
Förslag på topping
Portioner: st
Instruktioner
  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggvitorna fluffigt.
  3. Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt äggulorna och mjölken och rör till en jämn smet.
  4. Rör ner det smälta smöret och vänd till sist ner äggvitorna i smeten.
  5. Grädda våfflorna i ett belgiskt våffeljärn enligt anvisningarna på ditt järn.
  6. Pudra eventuellt över lite florsocker.
  7. Ät våfflorna som de är eller servera med färska bär, glass, grädde, sylt eller sås. Det finns inga begränsningar för vad du kan toppa din våffla med :).
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.