Finns det något godare än belgiska våfflor. Hemma hos oss tillhör de fredagsmyset och alla äter den på sitt sätt. Efter att i flera år gjort en smet på jäst så hittade jag detta recept som kräver väldigt liten framförhållning när suget kommer över en.
Ingredienser
Smet
- 200g smörsmält
- 2st ägg
- 1dl strösocker
- 4dl vetemjöl
- 1msk bakpulver
- 1msk vaniljsocker
- 0,5tsk salt
- 3,5dl mjölk3%
Förslag på topping
- florsocker
- Vispad grädde
- Glass
- färska bärjordgubbar, hallon, blåbär
- Chokladsås
- syltjordgubbssylt, hallonsylt, hjortronsylt
Portioner: st
Instruktioner
- Smält smöret och låt svalna.
- Separera äggulorna från vitorna. Vispa äggvitorna fluffigt.
- Blanda mjöl, socker, salt, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Tillsätt äggulorna och mjölken och rör till en jämn smet.
- Rör ner det smälta smöret och vänd till sist ner äggvitorna i smeten.
- Grädda våfflorna i ett belgiskt våffeljärn enligt anvisningarna på ditt järn.
- Pudra eventuellt över lite florsocker.
- Ät våfflorna som de är eller servera med färska bär, glass, grädde, sylt eller sås. Det finns inga begränsningar för vad du kan toppa din våffla med :).
Drivs avWP Ultimate Recipe