Lisas recept

Mat och bak

Tortano. Foto: Leila Lindholm på www.recept.nu.

Tortano med parmaskinka, mozarella och oliver

| Inga kommentarer

Tortano. Foto: Leila Lindholm på www.recept.nu.Det här brödet är fantastiskt gott och fungerar både varmt och kallt. Receptet kommer från Leila Lindholm. Jag har flera gånger haft det med mig i picknickkorgen.

Ingredienser:

15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
1 msk honung
1 msk flingsalt
2.5 dl durumvete
4 dl vetemjöl special
200 g mozzarella ost
200 g parmaskinka
1 näve blandade kärnfria oliver
1 kruka färsk basilika

Så här gör du:

  1. Smula jästen i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
  2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper kanterna.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk i cirka 30 minuter.
  4. Tryck ut degen till en rektangel, cirka 1 centimeter tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft.
  5. Skiva mozzarellan och varva den med parmaskinka, oliver och basilika på degen.
  6. Pensla yttersta kanten på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
  7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 minuter och låt brödet svalna på galler.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.