Receptet på den här franska potatissalladen med kronärtskockor har jag hittat på ICA. Jag är dock inget fan av kronärtskocka så jag skippar helt enkelt den. Blir mycket god ändå och passar både som tillbehör till köttet som på buffébordet.
4 personer
Ingredienser:
500 g små färskpotatisar
1 burk kronärtskockshjärtan, cirka 400 g
1 färsk gul lök
2 tomater
Aiolidressing:
1 äggula
0,5 tsk fransk senap
0,5 dl Arla smör-&rapsolja oliv
1 vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
salt och peppar
0,5 dl grovhackade färska örter
Så här gör du:
- Tvätta och koka potatisen knappt mjuk. Låt skockorna rinna av och dela dem. Skiva löken och skär tomaterna i bitar.
- Rör ihop äggula och senap. Vispa i smör-&rapsolja först droppvis och sedan i en fin stråle. Smaksätt med pressad vitlök, citronsaft, salt och peppar.
- Låt potatisen svalna och dela den i bitar. Blanda potatis, kronärtskockor, lök, tomater och örter. Ringla över dressingen. Tips! Strö gärna över kapris vid servering.
