Det här receptet kommer från början från ICA, men jag har valt att dubblera det eftersom jag tycker att originalet är för dåligt tilltaget. Jag väljer också att tillsätta mer gelantin för att pannacottan ska stelna något mer. Jag brukar inte heller alltid välja att ha både limemarinerade bär och hallonsås alla gånger.
Ingredienser
Pannacotta
- 3st gelantinblad
- 1st vaniljstång
- 200g vit choklad
- 4dl vispgrädde
- 4msk mjölk3%
Marinerade bär
- 4dl bärjordgubbar, hallon, björnbär, blåbär
- 3tsk strösocker
- 1st lime
Hallonpuré
- 250g hallon
Portioner:
Instruktioner
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
- Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
- Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
- Låt gräddblandningen svalna för att inte vaniljkärnorna ska lägga sig på botten när du häller upp den. Häll upp blandningen i fyra till sex portionsglas. Låt dem stå kallt i cirka 4 timmar.
Limemarinerade bär
- Dela eventuellt bären i mindre bitar. Lägg bären i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
Hallonpuré
- Mixa hallonen och passera dem genom en sil.
Garnering
- Garnera pannacottan med bär och servera hallonpurén till.
Drivs avWP Ultimate Recipe
