Lisas recept

Mat och bak

Vit chokladpannacotta med hallonpuré

| Inga kommentarer

Vit chokladpannacotta med hallonpureDet här receptet kommer från början från ICA, men jag har valt att dubblera det eftersom jag tycker att originalet är för dåligt tilltaget. Jag väljer också att tillsätta mer gelantin för att pannacottan ska stelna något mer. Jag brukar inte heller alltid välja att ha både limemarinerade bär och hallonsås alla gånger.

Vit chokladpannacotta med hallonpuré
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6
Portioner
6
Vit chokladpannacotta med hallonpuré
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Portioner
6
Portioner
6
Ingredienser
Pannacotta
Marinerade bär
Hallonpuré
Portioner:
Instruktioner
Pannacotta
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, cirka 5 minuter.
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
  3. Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
  4. Låt gräddblandningen svalna för att inte vaniljkärnorna ska lägga sig på botten när du häller upp den. Häll upp blandningen i fyra till sex portionsglas. Låt dem stå kallt i cirka 4 timmar.
Limemarinerade bär
  1. Dela eventuellt bären i mindre bitar. Lägg bären i en skål och strö över socker och rivet limeskal.
Hallonpuré
  1. Mixa hallonen och passera dem genom en sil.
Garnering
  1. Garnera pannacottan med bär och servera hallonpurén till.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.