Jag har min vän Hanna att tacka för att jag började göra dessa mumsmums. Varje gång de hade kalas bjöd de på dessa söta små bakverk och varje gång tyckte jag att de var lika fantastiskt goda. Mumsmumsen görs med fördel dagen innan de ska ätas och kan utan problem frysas.
Ingredienser:
4,5 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 äggvita
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokande vatten
1,5 msk gelatinpulver
Garnering:
3 dl kokos
2 msk kakao
Gör så här:
- Blanda strösocker, florsocker, äggvita och kallt vatten i en bunke.
- Koka upp 1,5 dl vatten. Tag kastrullen av plattan och vispa i gelatinpulvret. Häll sedan genast alltsammans i bunken med de övriga ingredienserna. Vispa alltihop på högsta hastighet i 30 minuter.
- Blanda kokos och kakao i en påse. Strö ett tunt lager chokladkokos i botten på en långpanna. Väll ner blandningen i långpannan och bred ut till en jämn yta upptill. Strö över chokladkokos så att det täcker överallt. Ställ in långpannan i kylskåpet till dagen därpå.
- Tag ut den ur kylen. Skär lagom stora bitar med hjälp av en stekspade (ett rutmönster). Pilla försiktigt upp den första biten i ett hörn. Doppa kanterna runtom i kokosblandningen.