Den här köttfärspajen har alltid min mamma gjort och den blir lika uppskattad varje gång jag bjuder på den. Ibland gör jag en stor paj eller flera små, det beror på tillfället.
Ingredienser
500g köttfärs
1 paket bacon
4 msk tomatpure
3 msk soya
1-2 klyftor vitlök
2 dl creme fraiche
1 purjolök
1 tärning köttbuljong
Gör så här
- Bryn köttfärsen.
- Bryn baconen hårt
- Strimla och bryn purjolöken
- Blanda samman allt och låt puttra i några minuter
Pajdeg
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 dl riven ost
1 msk kallt vatten
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser.
- Låt ligga i kylen i cirka 1 timme.
- Kavla eller tryck ut pajdegen i en pajform
- Förgrädda i 225 grader i 10-15 minuter.