Ingredienser
- 4ark filodeg
- 2 (cirka)msk basilika (färsk eller fryst)
- 8skivor parmaskinka
- 1dl creme fraiche
- 1dl riven parmesan
- smält smö eller margarin
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°C.
- Finhacka basilikan om du använder färsk. Blanda crème fraiche och riven parmesan med basilika. Röran kan med fördel förberedas dagen innan.
- Tina filodegen om du använder fryst. Lägg gärna filodegsarken under en fuktad handduk för att de inte ska torka.
- Lägg 2 bitar parmaskinka längs med den ena långsidan på ett ark filodeg. Bre ut lite av fyllningen på skinkan. Rulla samman filodegen från långsidan, som en rulltårta. Fäst skarven med lite smält matfett. Jag använder alltid flytande margarin. Pensla även ovansidan med matfett för att de ska få en fin färg.
- Lägg rullarna på bakplåtspapper. Skär eller klipp lagom stora bitar. Om de ska ätas som tilltugg brukar jag göra dem ganska små, cirka 2 centimeter.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått färg.
Drivs avWP Ultimate Recipe