Lisas recept

Mat och bak

Filodegsrullar

| Inga kommentarer

Filodegsrullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet har jag hittat på ICA.se. De tar slut lika snabbt varje gång Jag gör dem, Jag använder alltid färsk filodeg som jag tycker är lättast att jobba med och färskfrusen basilika eftersom det alltid finns hemma i frysen. Ett tips är att dubbla receptet från början!
Filodegsrullar
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet har jag hittat på ICA.se. De tar slut lika snabbt varje gång Jag gör dem, Jag använder alltid färsk filodeg som jag tycker är lättast att jobba med och färskfrusen basilika eftersom det alltid finns hemma i frysen. Ett tips är att dubbla receptet från början!
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Finhacka basilikan om du använder färsk. Blanda crème fraiche och riven parmesan med basilika. Röran kan med fördel förberedas dagen innan.
  3. Tina filodegen om du använder fryst. Lägg gärna filodegsarken under en fuktad handduk för att de inte ska torka.
  4. Lägg 2 bitar parmaskinka längs med den ena långsidan på ett ark filodeg. Bre ut lite av fyllningen på skinkan. Rulla samman filodegen från långsidan, som en rulltårta. Fäst skarven med lite smält matfett. Jag använder alltid flytande margarin. Pensla även ovansidan med matfett för att de ska få en fin färg.
  5. Lägg rullarna på bakplåtspapper. Skär eller klipp lagom stora bitar. Om de ska ätas som tilltugg brukar jag göra dem ganska små, cirka 2 centimeter.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter eller tills de fått färg.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.