Lisas recept

Mat och bak

Citroncheesecake med passionsfrukt

| 0 kommentarer

Citroncheesecake med passionsfrukt. Bilden kommer från www.konsum.se. Den här fantastiska cheesecaken med passionsfrukt är sagolik och enkel att göra. Det krävs dock lite framför hållning. Receptet kommer från konsum.se. Cheesecaken räcker till 10 personer.

  • 10 digestivekex
  • 50 g smör eller margarin

Fyllning:

  • 4 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
Glasyr:
  • 1 gelatinblad
  • 2 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 2 passionsfrukter
Garnering:
  • 1,5 dl färska bär

Gör så här

  1. Finfördela digestivekexen i mortel eller matberedare. Smält fettet och blanda det med kexsmulorna. Tryck ner smuldegen i botten på en form. Ställ i kylen.
  2. Lägg gelatinet till fyllningen i vatten cirka 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, ost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner dem i smeten.
  3. Värm citronsaften i en kastrull. Ta den från värmen, lägg i de väl urkramade gelatinbladen och låt dem smälta. Låt gelatinet svalna något och häll ner det i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Täck över och ställ i kylen minst 1 timme.
  4. Lägg gelatinbladet till glasyren i vatten cirka 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Lägg i och lös upp det urkramade gelatinbladet. Skrapa ner innehållet i passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda väl och låt svalna.
  5. Ta fram formen och bred ut glasyren så att det täcker cheesecaken. Täck över och låt stå i kylen tills glasyren stelnat, minst 1 timme. Lossa tårtan från formen runt kanten och under bottnen med en tunn kniv. Garnera med färska bär.

Kommentera

Obligatoriska fält *.