Bakad purjolök som kan göras antingen på grillen eller i ugnen. Receptet kommer från Myllymäki, grönsaker, tillbehör & garnityr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader om du vill baka purjolöken i ugnen.
- Ansa purjolöken lätt men låt roten vara kvar. Skär ett snitt på längden utan att skära igenom och tvätta den ordentligt.
- Om du använder ugn. Lägg upp purjolöken på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter tills den är genombakad.
- Om du grillar. Grilla purjolöken tills den blivit mjuk och fått färg.
- Det yttre skalet kan få mycket färg, plocka i sådana fall bort det.
- Låt purjolöken vila 10 minuter. Skär igenom helt så purjolöken delas på längden. Strö över timjan, getost, pinjenötter, olja, honung och flingsalt.
Drivs avWP Ultimate Recipe