Lisas recept

Mat och bak

Bakad purjolök med getost, honung och timjan

| Inga kommentarer

Bakad purjolök som kan göras antingen på grillen eller i ugnen. Receptet kommer från Myllymäki, grönsaker, tillbehör & garnityr.

IMG_4167

Bakad purjolök med getost, honung och timjan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Bakad purjolök med getost, honung och timjan
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 250 grader om du vill baka purjolöken i ugnen.
  2. Ansa purjolöken lätt men låt roten vara kvar. Skär ett snitt på längden utan att skära igenom och tvätta den ordentligt.
  3. Om du använder ugn. Lägg upp purjolöken på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen cirka 20 minuter tills den är genombakad.
  4. Om du grillar. Grilla purjolöken tills den blivit mjuk och fått färg.
  5. Det yttre skalet kan få mycket färg, plocka i sådana fall bort det.
  6. Låt purjolöken vila 10 minuter. Skär igenom helt så purjolöken delas på längden. Strö över timjan, getost, pinjenötter, olja, honung och flingsalt.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.