Cheesecake i burk är kaksmulor, färskostkräm och valfria frukter/bär.
Ingredienser
Kaksmulor
- 150g digestivkex10 stycken
- 40g strösocker
- 90g smörrumsvarmt
- 30g vetemjöl
- 3g bakpulver
- 5g vaniljsocker
Cheesecakefyllning
- 300g färskost
- 45g strösocker
- 250g grädde40%
- 5g vaniljsocker
- 1st citronrivet skal och saft
Bär
Portioner: portioner
Instruktioner
Kaksmulor
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Kör kexen i en matberedare till fina smulor. Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Knåda ihop till en smuldeg.
- Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.
Cheesecakefyllning
- Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke.
- Vispa ner grädden lite i taget.
- Tillsätt vaniljsocker och eventuellt citronsaft och citronskal. Vispa tills krämen är luftig och slät.
Montera
- Dela jordgubbarna i bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och jordgubbar i burkar, glas eller skålar.
Drivs avWP Ultimate Recipe