Lisas recept

Mat och bak

Focaccia

| Inga kommentarer


Focaccia
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet är mitt absoluta favoritrecept när det gäller focaccia. Receptet kommer från Johan Söderström och recept.nu. Jag brukar halvera satsen och välja att göra en stor focaccia på en hel plåt för att efteråt skära upp den i bitar.
Focaccia
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Det här receptet är mitt absoluta favoritrecept när det gäller focaccia. Receptet kommer från Johan Söderström och recept.nu. Jag brukar halvera satsen och välja att göra en stor focaccia på en hel plåt för att efteråt skära upp den i bitar.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Värm vattnen till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, gärna i maskin.
  3. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i cirka 30 minuter.
  4. Platta eller kavla ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i flera bitar eller tryckt ut hela degen på bakplåten.
  5. Häll så mycket ollivolja i en långpanna att den täcker botten och låt degbitarna jäsa i oljan i ytterligare 30 minuter. Vänd dem ibland, så att de inte torkar.
  6. Flytta bitarna till plåten och tryck små gropar i dem med pekfingret. Strö över valfri fyllning.
  7. Strö till sist över grovsalt och eventuellt någon krydda.
  8. Grädda focaccian i 10 minuter. Pensla med lite olivolja från plåten när bröden är färdiggräddade, så får de fin färg.
Dela det här receptet

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.