Ingredienser
- 1000g vatten
- 60g jäst
- 35g salt
- 1600g vetemjöl special
- 100g olivolja
- valfri fyllningexempel: flingsalt, fetaost, rosmarin, soltorkade tomater, oliver
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Värm vattnen till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, gärna i maskin.
- Låt degen jäsa i övertäckt bunke i cirka 30 minuter.
- Platta eller kavla ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i flera bitar eller tryckt ut hela degen på bakplåten.
- Häll så mycket ollivolja i en långpanna att den täcker botten och låt degbitarna jäsa i oljan i ytterligare 30 minuter. Vänd dem ibland, så att de inte torkar.
- Flytta bitarna till plåten och tryck små gropar i dem med pekfingret. Strö över valfri fyllning.
- Strö till sist över grovsalt och eventuellt någon krydda.
- Grädda focaccian i 10 minuter. Pensla med lite olivolja från plåten när bröden är färdiggräddade, så får de fin färg.
Drivs avWP Ultimate Recipe

