Lisas recept

Mat och bak

Fryst limecheesecake

| 0 kommentarer

F7CC33CF-71D0-424D-A2CE-8CE5CB902BDC

Fryst limecheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Fryst limecheesecake är en riktigt fräsch efterrätt. Toppade med jordgubbar är det en sommarfavorit.
Portioner
8personer
Portioner
8personer
Fryst limecheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Fryst limecheesecake är en riktigt fräsch efterrätt. Toppade med jordgubbar är det en sommarfavorit.
Portioner
8personer
Portioner
8personer
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Lägg plastfolie i en form med löstagbar botten. Om du vill ha digestivkex, smula dem fint och grovt. Jag lägger digestivsmulorna på toppen och vänder sedan cheesecaken så att toppen blir botten och botten toppen. Du kan också smula på digestivkexen precis innan servering.
  2. Tips: Om du gör skålarna i ordningen 1 > 2 > 3 behöver du inte diska elvisparna.
  3. Skål 1: Vispa äggvitorna till hårt skum. Äggulorna lägger du i skål 3.
  4. Skål 2: Vispa vispgrädde och vaniljsocker ganska löst.
  5. Skål 3: Vispa äggulorna och strösocker pösigt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn smet.
  6. Tvätta limen och riv skalet och pressa ner saften i bunke 3.
  7. Rör ihop skål 1 (äggvitorna) +2 (grädden). Tillsätt skål 3.
  8. Frys i minst 4 timmar. Kan med fördel göras flera dagar innan.
  9. Dekorera med färska bär och eventuellt några limeskivor.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.