Ingredienser
- 100g pepparkakor
- 3st ägg
- 3dl vispgrädde
- 1tsk vaniljsocker
- 2dl strösocker
- 200g färskostT.ex. Philadelphiaost
Portioner: personer
Instruktioner
- Smula pepparkakorna fint eller grovt beroende på vad du gillar bäst. Jag föredrar att smula dem grovt. Lägg dem i botten på en springform eller portionsformar. Välj springform utifrån hur hög du vill ha din cheesecake.
- Tips: Om du gör skålarna i ordningen 1 > 2 > 3 behöver du inte diska elvisparna.
- Skål 1: Vispa äggvitorna till hårt skum. Äggulorna lägger du i skål 3.
- Skål 2: Vispa grädde och vaniljsocker ganska löst.
- Skål 3: Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn smet.
- Rör ihop skål 1+2. Tillsätt skål 3, den bör röras ner i fluffet och inte tvärtom.
- Fyll en springform Frys i minst 4 timmar.
- Dekorera eventuellt med pepparkakor och/eller pepparkaksmul.
Drivs avWP Ultimate Recipe