Lisas recept

Mat och bak

Fryst pepparkakscheesecake

| 0 kommentarer

Fryst pepparkakscheesecake med pepparkakssmul

Fryst cheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Grundreceptet på fryst cheesecake använder jag flitigt. Den här varianten med pepparkakor passar bra kring jul.
Portioner
8personer
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 4timmar
Portioner
8personer
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 4timmar
Fryst cheesecake
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Grundreceptet på fryst cheesecake använder jag flitigt. Den här varianten med pepparkakor passar bra kring jul.
Portioner
8personer
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 4timmar
Portioner
8personer
Tillagningstid Passiv tid
15minuter 4timmar
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Smula pepparkakorna fint eller grovt beroende på vad du gillar bäst. Jag föredrar att smula dem grovt. Lägg dem i botten på en springform eller portionsformar. Välj springform utifrån hur hög du vill ha din cheesecake.
  2. Tips: Om du gör skålarna i ordningen 1 > 2 > 3 behöver du inte diska elvisparna.
  3. Skål 1: Vispa äggvitorna till hårt skum. Äggulorna lägger du i skål 3.
  4. Skål 2: Vispa grädde och vaniljsocker ganska löst.
  5. Skål 3: Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn smet.
  6. Rör ihop skål 1+2. Tillsätt skål 3, den bör röras ner i fluffet och inte tvärtom.
  7. Fyll en springform Frys i minst 4 timmar.
  8. Dekorera eventuellt med pepparkakor och/eller pepparkaksmul.
Dela det här receptet

Kommentera

Obligatoriska fält *.